Seks gode grunner til å bytte størmleverandør

6 gode grunner til å bytte strømleverandør

Hvorfor bør man egentlig ta seg tid til å bytte strømleverandør?

Mange tenker at det ikke er noen hensikt i å bytte strømleverandør, at alle leverandørene er like dyre uansett og forskjellene er minimale. Men stemmer det? Er det virkelig sånn? Prisforskjellen mellom strømleverandørene har aldri vært større enn det de er i dag. Markedet er overfylt med kampanjeproduker og avtaler som er utdatert. Strømleverandørene har flere kreative metoder til å skjule sin fortjeneste. Her får du seks gode grunner til at du bør bytte strømleverandør. Det trenger ikke å være tidkrevende, vi hjelper deg med å få tre spessialtilpassede strømtilbud. 

1. Forbrukerrådet hevder at 3 av 4 vil spare opptil 30% av sin strømkostnad dersom de bytter strømleverandør

Hvorfor er det aldri sånn at min nåværende strømleverandør ringer meg med et nytt og bedre tilbud før jeg har byttet strømleverandør? Ofte er det sånn at de kundene som er mest lojale til sin leverandør, er de kundene som betaler mest over tid. Derfor er det uhyre viktig og utfordre leverandørene med jevne mellomrom.

I likhet med matvarer vi spiser, kan man også si at strømavtaler har en “usynlig” holdbarhetsdato.

Så konkurransepreget strømmarkedet har blitt de siste årene, er det viktig å utfordre strømleverandøren regelmessig. En avtale som var god i 2020, er ikke nødvendigvis like god og tilpasset markedet i år. Strømmarkedet endrer seg i tide og utide, og det gjør avtalene også. Samtidig kommer det også nye aktører på markedet og det kan være lurt å følge med på at din strømavtale er tilpasset nåværende markedsituasjon og din forbruksprofil. Slik at man ikke ender opp med en utdatert strømavtale, man betaler unødvendige penger på.

2. Ved å bytte strømleverandør økes konkurransen

Vi kan sammenligne med forsikringer, hvor man får ofte får en fordelaktig pris tidlig i kundeforholdet, men sakte og sikkert får økte priser. Dette er hva vi kaller “sovende kunder” altså høymargins kunder, hvor leverandørene øker sin fortjeneste og resultat. For å forhindre at nettopp dette skal skje deg, kan vi hjelpe deg med å finne en avtale som er tilpasset din forbruksprofil. Få et gratis og 100% uforpliktende tilbud fra de 3 billigste leverandørene på markedet. Hvis du i tillegg gir oss litt informasjon om ditt forbruk, analyserer vi informasjonen så du får spesialtilpassede tilbud som er skreddersydd din forbruksprofil.

3. Med smartmålere leses strømforbruket av hver time

I likhet med at strømavtalene og markedet endrer seg, har vi nå fått innført en ny norsk standard iht. rapportering av strømforbruk. Den gamle manuelle måleren har nå bli erstattet av den nye og smartere AMS måleren.

Men er den virkelig så smart?

Ja, er det spontane svaret, AMS måleren leser av strømforbruket hver time. Man slipper derfor å lese av måleren selv.

Er den smartest for kunden eller for strømselskapene?

Vi tør å påstå at vinneren er strømprodusentene og netteierne, mens kunden fort kan komme lidende ut. Man bør være mye mer påpasselig på å unngå å bruke mer strøm enn nødvendig i de dyre periodene.

Velg en strømavtale tilpasset dine behov

Om man ikke ønsker å få en dyrere totalpris på strømmen, krever det at man følger med på utviklingen i forbruket og justere strømforbruket ut ifra strømprisen. Det er ikke alltid like lett å tilpasse strømforbruket i husholdningen etter strømprisen. Derfor er det viktig å velge en strømavtale som er tilpasset ditt forbruk, så man forhindrer prishopp i de periodene man bruker mest strøm.  Her kan du lese mer om de nye smart målerne.

4. Du har et kampanjeprodukt

Et flertall av de som har byttet leverandør de siste årene, har som regel valgt kampanjeprodukter. Har du blitt opplevd å bli kontaktet av en telefonselger, som har sagt at de tilbyr den billigste strømmen på markedet? Som regel er dette i så fall bare et kampanjeprodukt som oftest varer i 3 mnd. Kampanjetilbudene er veldig gode for å utruste selgeren med gode argumenter, som gjør det utfordrende for kunden fra å motstå å kjøpe.

Men det er ikke bare telefonselgere som har en slik strategi. Har du se siste årene kjøpt en tv, komfyr, kjøleskap eller telefon og endt med å bytte strømleverandør i samme slengen? Da er sjansen stor for at du har en strømavtale hos Fjordkraft om du handlet hos Power eller Norges Energi om du handlet hos Elkjøp.

Selv på Strømpris.no som er konkurransetilsynets prisoversikt er de rimeligste alternativene kampanjeprodukter. Hvis man gjør et søk etter rimeligste spotavtale, får man tydelig opp et kampanjeprodukt på førsteplass over de rimeligste alternativene. Her får du spot med -1,5 øre påslag, som betyr at strømleverandør gå med et tap. Avtalen forutsetter at du selv setter opp avtalegiro innen 1 mnd. Dersom du ikke gjør det er konsekvensen at du blir flyttet over til en annen strømavtale hvor prisen er vesentlig dyrere, 9,9 øre i påslag og 49 kr fast i mnd. Dette skaper et inntrykk av at man har en veldig billig strømavtale, mens man i praksis betaler alt for mye. Men skulle du allikevel huske å sette opp avtalegiro, så vil de øke prisen etter kort tid. For å plassere seg selv på topplasseringen på strømpris.no igjen, etablerer de et nytt produkt med nytt navn, og gjentar prosessen.

5. Du har en standardvariabel strømavtale

Dersom du ikke har byttet strømavtale på lenge har du mest sannsynlig en standard variabel strømavtale.  I dag har 4 av 10 strømkunder standard variabel strømavtale. Kraftprisen du betaler settes selv av strømleverandør med utgangspunkt i markedsforholdene. Ofte vil man få mindre prissvingninger enn en spotavtale. Det fordi strømleverandør selv setter prisen ettersom de selv ønsker. Strømleverandør har plikt til å melde prisendringer minst 14. dager i forveien. Ofte vil du betale mer for din strøm med denne typen avtale. 

6. Konkurransetilsynet oppfordrer deg til å bytte.

Det er store prisforskjeller i strømprisen og det leveres flere ulike produkter som det kan velges mellom. – Det kan også velges mellom mange strømleverandører MEN, billigst i går er ikke nødvendigvis billigst i dag.

Du får samme tekniske produkt, til samme kvalitet – uansett strømleverandør. Du benytter ditt lokale nettselskap uansett hvilken strømleverandør du bytter til. Vær usentimental – det er dine penger, ikke strømselskapets.

Velg en lavere strømpris – Utfordre din strømleverandør i dag

MOTTA SKREDDERSYDDE TILBUD, HELT GRATIS

Velg en lavere strømpris

Registrer informasjon om ditt strømforbruk og motta uforpliktende tilbud, skreddersydd til din forbruksprofil!

  Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling.

Kontakt oss

Har du spørsmål relatert til strømmarkedet, strømlevrandører eller vår tjeneste? Send oss gjerne en uforpliktende forespørsel pr. e-post til hei@stromspar.no. 

Vi ser frem til en hyggelig prat!