Når du har fått oversikt over når du forbruker strømmen din og kontrollert din nåværende pris. Må du finne ut hvilken strømavtale som passer deg best. Som regel vil det være en innkjøpspris og/eller en fastpris . Man kan selv avtale med strømleverandørene hvordan fordelingsnøkkelen skal være. Dersom man ikke føler seg trygg på å gjøre vurderinger på egenhånd, kan man velge en forvaltningsavtale.
Etter man har kartlagt hvordan avtale ønsker, finner du hvilken strømleverandør som tilbyr det billigste alternativet. I dag finnes det over hundre små og store strømleverandører å velge mellom, dersom du ikke har tid eller anledning til å kontakte alle disse, kan vi hjelpe deg meg å finne relevante leverandører for deg.
Når du har funnet aktuelle strømleverandører er fordelaktig at du selv forhandler med de om vilkårene i avtalen. Strømleverandør vil i de fleste tilfeller forsøke å ta seg best mulig betalt av sine kunder, mens kunden som oftest vil betale minst mulig. Derfor er det lurt å forhandle med minimum tre strømleverandører slik at du kan bruke deres tilbud som en brekkstang mot hverandre.
Når du velger å bytte strømleverandør, er det strømleverandøren selv som tar seg av den praktiske gjennomføringen ved et bytte. Du vil fortsette å få både strøm og nettleie på en og samme faktura. Strømmen vil være lik uavhengig av hvilken leverandør du velger.