Bytte strømleverandør?

bytte strømleverandør

De siste årene har strømprisen økt mye, prisen har vært ustabil og volatil. Hva bør du tenke på når du skal bytte strømleverandør?

Skaff deg oversikt over hvilken strømleverandør og hvordan avtaletype du har i dag. Dette kan du gjøre ved å logge inn på «min side» hos strømleverandør eller gå igjennom minst de 3 siste fakturaene.

Når du har funnet ut hvilken avtaletype du har, er det viktig å ta hensyn til hvordan strømleverandørene prissetter produktet. Hvilke påslag er avtalt? Inkluderer påslagene også el-sertifikater? Dette er ting du må få oversikt over. Dersom du ikke finner ut av hva som er avtalt mellom deg og strømleverandør, bør man stille seg spørsmålet om det finnes en årsak til det?

Ved å logge inn på «min side» får oversikt over når du bruker strømmen du kjøper. Det er viktig å være klar over at strømprisen varierer fra time til time.  Det er også store sesongvariasjoner i løpet av året, som påvirker din strømpris. Derfor er det viktig å få en klar oversikt over dette. Det gjør at du kan finne en strømavtale som er tilpasset ditt strømforbruk.

Kontroller mot sporpris

Når du har fått oversikt over hvilken strømavtale du har, kan det være lurt å se på om du har en god pris i forhold til hva markedet tilbyr. Måten man kan sjekke dette på er å sjekke prisen på den Nordiske kraftbørsen Nord Pool. Her velger du hvilken periode du ønsker å kontrollere, så regner du ut differansen i forhold til din strømpris. Da har da dannet et klart bilde av hvilke marginer din strømleverandør har.  Det er viktig å merke seg at elsertifikater vil komme i tillegg til børsprisenLes mer om Elsertifikater her.

Se vår guide til å sjekke Nord Pool Spotpris. Det gir deg mulighet til å kontrollere at din strømleverandør leverer strømpris etter avtale.

Velg en avtale som passer ditt forbruk

Når du har fått oversikt over når du forbruker strømmen din og kontrollert din nåværende pris. Må du finne ut hvilken strømavtale som passer deg best. Som regel vil det være en innkjøpspris og/eller en fastpris . Man kan selv avtale med strømleverandørene hvordan fordelingsnøkkelen skal være. Dersom man ikke føler seg trygg på å gjøre vurderinger på egenhånd, kan man velge en forvaltningsavtale.

Etter man har kartlagt hvordan avtale ønsker, finner du hvilken strømleverandør som tilbyr det billigste alternativet. I dag finnes det over hundre små og store strømleverandører å velge mellom, dersom du ikke har tid eller anledning til å kontakte alle disse, kan vi hjelpe deg meg å finne relevante leverandører for deg.

Når du har funnet aktuelle strømleverandører er fordelaktig at du selv forhandler med de om vilkårene i avtalen. Strømleverandør vil i de fleste tilfeller forsøke å ta seg best mulig betalt av sine kunder, mens kunden som oftest vil betale minst mulig. Derfor er det lurt å forhandle med minimum tre strømleverandører slik at du kan bruke deres tilbud som en brekkstang mot hverandre.

Når du velger å bytte strømleverandør, er det strømleverandøren selv som tar seg av den praktiske gjennomføringen ved et bytte. Du vil fortsette å få både strøm og nettleie på en og samme faktura. Strømmen vil være lik uavhengig av hvilken leverandør du velger.

Følg opp og følg med

Etter du har foretatt et bytte, er det være både fornuftig og nødvendig med jevne mellomrom å å følge med på din strømpris, slik at du er sikker på at du får de vilkårene som er avtalt. Da gjør du samme prosedyre som vist over, hvor du kontrollerer din pris mot børsprisen.

Velg en lavere strømpris – Utfordre din strømleverandør i dag

MOTTA SKREDDERSYDDE TILBUD, HELT GRATIS

Velg en lavere strømpris

Registrer informasjon om ditt strømforbruk og motta uforpliktende tilbud, skreddersydd til din forbruksprofil!

  Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling.

Kontakt oss

Har du spørsmål relatert til strømmarkedet, strømlevrandører eller vår tjeneste? Send oss gjerne en uforpliktende forespørsel pr. e-post til hei@stromspar.no. 

Vi ser frem til en hyggelig prat!